ایران نامه

ایران نامه، پایگاه آگاهی رسانی میراث فرهنگی و طبیعی ایران و جستار های ایران پژوهی

ایران نامه

ایران نامه، پایگاه آگاهی رسانی میراث فرهنگی و طبیعی ایران و جستار های ایران پژوهی

فریدون جنیدی و انتشار شاهنامه فردوسی

 

انتشارشاهنامه فردوسی با نگرش فریدون جنیدی

شاهنامه فردوسی با نگرش استاد فریدون جنیدی منتشر شد. این مجموعه‌ پنج ‌جلدی به‌همراه یک جلد پیش‌گفتار حاصل تلاش 30ساله‌ فریدون جنیدى در خوانش « شاهنامه » فردوسى است. به گزارش پایگاه آگاهی رسانی بنیاد نیشابور به نقل از ایبنا، جنیدی در این مجموعه به بیت‌هاى افزوده‌شده به « شاهنامه » مى‌پردازد و با آوردن سند، نظراتش را توضیح مى‌دهد. وی درباره اهمیت این تصحیح می گوید: تصحیحی که من از شاهنامه صورت دادم در 6 جلد تهیه شده که یک جلد آن پیشگفتار است و در آن تمام مباحث اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، پزشکی، نجوم و سایر مسائلی که در شاهنامه مطرح شده را ارائه کرده‌ام.

جنیدی اشاره کرد: تصحیح‌های سابق از شاهنامه گردآوری هستند؛ نه ویرایش -- و امکانتعیین میزانصحت ابیات را نمی‌دهند.جنیدی اظهار داشت: برای اینکه بتوانم صحت ابیات منسوب به فردوسی را بررسی کنم، ۲۸ سنجه (میزان) در نظر گرفتم. اشعاری که از فردوسی است مانند آب روان از این سنجه‌ها عبور می‌کند.این شاهنامه‌پژوه گفت: سنجه‌های در نظر گرفته شده شامل سنجه زبان اوستایی، پهلوی، فارسی دری، شناخت رمز و راز شعر فارسی، شناخت جنگ‌افزارها و نحوه به کارگیری آنها، آرایش سپاه و میدان جنگ، زندگی اجتماعی ایرانیان در آن دوران، آیین پزشکی، نجوم و غیره است.وی مطرح کرد: یکی دیگر از این سنجه‌ها آیین سپه کشی است که تاکنون در شاهنامه آن را با عنوان پهلوان معنی کرده‌اند که کاملا نادرست است.جنیدی تأکید کرد: سپه کش فردی است که کارش جنگ نیست بلکه مسیر حرکت سپاه را تعیین می‌کند و از سوی دیگر وسایل و مایحتاج زندگی سپاه از قبیل خوراک، آب و جنگ‌افزارها را فراهم می‌کند.وی یادآور شد: یکی دیگر از مسائلی که همیشه مطرح شده اما مورد توجه قرار نگرفته است اضافه شدن ابیاتی به شاهنامه است که در این تصحیح آن ابیات با سایز کوچک‌تر آورده شده و در زیرنویس متن درباره آن‌ها توضیحی داده شده است.این شاهنامه‌پژوه افزود: نزدیک به۱۰۰۰ سال است که شاهنامه خوانده می‌شود؛ اما اشکالات و ایرادهای آن همیشه از نظرها پنهان مانده که البته با نگاهی تیز می‌توان این نواقص را در شاهنامه یافت و به رفع آنها پرداخت.وی ادامه داد: این تصحیح۲۳ تیر سال۱۳۵۵ آغاز و۲۳ تیر سال۱۳۸۵ پایان یافت. پس حاصل تلاشی۳۰ ساله در بازخوانی شاهنامه است و من احساس می‌کنم اتمام این کار بزرگ تحقیقی بعد از۳۰ سال در حقیقت جایزه فردوسی به من است. جنیدی یادآور شد: با توجه به اینکه۲۶ سال است در بنیاد نیشابور جلسه‌های شاهنامه‌خوانی برگزار می‌کنم و همیشه دیده‌ام جوانان پژوهشگر و علاقمندان به شاهنامه در گره‌گشایی ابیات شاهنامه با مشکل مواجه هستند، امیدوارم خورشید شاهنامه با این تصحیح خودش را نشان دهد و آینده خوبی را برای شاهنامه‌پژوهان رقم بزند.

این شاهنامه‌پژوه در حال حاضر، تدوین فرهنگی را در دست دارد که معتقد است، بزرگ‌ترین فرهنگ پهلوی جهان است. جنیدی که این فرهنگ را به نیمه رسانده است، گفت، تاکنون برای فرهنگ یادشده، 20هزار فیش از سراسر جهان فراهم آمده است، که با همکاری مستانه و مرجانه اروند در دست تدوین است و در یک مجلد با قطع رحلی منتشر خواهد شد.

فریدون جنیدی متولد 20 فروردین‌ماه سال 1318 در نیشابور است که علاوه بر 30 سال پژوهش بر روی «شاهنامه» و ویرایش آن، تاکنون 30 جلد کتاب درباره فرهنگ و تاریخ ایران نوشته، که از جمله‌ی آن‌ها به: « زندگی و مهاجرت آریاییان بر پایه‌ گفتارهای ایرانی »، «فرهنگ واژه‌های اوستایی »، « حقوق بشر در جهان امروز و حقوق جهان در ایران باستان »، «زمینه شناخت موسیقی ایرانی »، « نامه فرهنگ ایران »، « داستان‌های شاهنامه » و « سرگذشت ایران » می‌توان اشاره کرد.

نظرات 4 + ارسال نظر
لطف ا...حاجی هاشمی ی - م 27 اردیبهشت 1388 ساعت 01:00 ق.ظ

دوست و استاد گرانمایه آقای دکتر سپنتای گرامی :
از کوششها ، گزینش بجا و خردمندانه شما سپاسگزارم وبه داشتن چنین شیرمردان هم میهنی افتخار میکنم وبعنوان شاگرد کوچک جنابعالی دستان استاد جنیدی گرامی و شما را می بوسم ، شاد و پیروز باشید

زهره 29 اردیبهشت 1388 ساعت 10:08 ب.ظ http://shabeirani.blogspot.com

از زحمات استاد گرانقدر سپاسگزارم، ایران به فرزندانی چون شما افتخار می کند
هفت شهر عشق را عطار گشت / ما هنوز اندر خم یک کوجه ایم
من خیلی دوست دارم در جلسات شاهنامه خوانی شرکت کنم. من به تازگی میخواهم شاهنامه خوانی را شروع کنم...من رو راهنمایی میکنید؟

فروغ ف 1 خرداد 1388 ساعت 11:57 ق.ظ http://www.naerika.blogfa.com

درود بر جناب سپنتا و سپاس از آگاهی بخشی هایتان.
به دوستان پیشنهاد می کنم که پیشگفتاری که استاد جنیدی بر شاهنامه نوشته اند را حتما مطالعه کنند چراکه به نکاتی غبار گرفته و ارزشمند اشاره کرده اند و در نوع خود بی نظیر است.

مینا 6 خرداد 1388 ساعت 01:04 ب.ظ

درود
این مجموعه ی نفیس رو از کجا باید تهیه کرد؟

درود
دوست گرامی
به نشانی زیر در پایگاه اینترنتی بنیاد نیشابور بروید و از شرایط خرید شاهنامه با خبر شوید
http://www.bonyad-neyshaboor.com/

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد