دونده ایرانی در راه شاهنامه خواهد دوید


درخواست همیاری برای دومین گام راه شاهنامه

"راه شاهنامه" جایگزینی فرهنگی برای "ماراتن"

امرداد- فرزانه خسروی: پدرام، پیشنهاد دهنده راه شاهنامه، دومین گام نمادین خود را برای  پاک کردن  دروغ ماراتن 25 اردیبهشت‌ماه، تا توس آرامگاه فردوسی به اجرا می‌گذارد و در این راه از فرهنگ‌دوستان در خواست همیاری دارد.

اکبر پدرام این‌بار در این حرکت نمادین سر به آستان خداوندگار سخن خواهد سایید تا به جهانیان بگوید: تنها جانشین زیبنده برای «ماراتن» چیزی نیست جز میراث معنوی جهانیان «شاهنامه».

دونده‌ی البرزی علی اکبر پدرام گام نخست راه شاهنامه را در حرکتی نمادین آبان ماه 1392 خورشیدی، از ورزشگاه شریعتی کرج، ٤٤ کیلومتر دَوید تا به شاهنامه برسد و نشان داد «راه شاهنامه» نماد صلح و آشتی است و شایسته است جایگزین «ماراتون» که پیام‌آور جنگ و خونریزی است، بشود.

دونده‌ی پیشکسوت البرزی اکنون کارشناس ادبیات و مدرس شاهنامه فردوسی و آشنا با ادبیات ایران و تاریخ است و باور دارد نام ماراتون احساس ناخوشایند جنگ را به همراه دارد.

  


 پدرام دونده‌ی استقامت استان البرز 57 سال دارد. او 10 سال است که دونده‌ی حرفه‌ای است و هموند هیات پیشکسوتان دونده‌ی کرج است که سال ١٣٨٨ خورشیدی در پیکارهای قهرمانی پیشکسوتان کرج به قهرمانی رسیده است.

 به ادعای رخدادنگاران یونانی، در سال ۴۹۰ پیش از میلاد، یک سرباز یونانی فاصله‌ی ۴۲ کیلومتری میان دشت ماراتون تا آتن را دوید، که به آتنی‌ها بگوید که سپاه ایران شکست خورد!

در سال ۱۸۹۶ میلادی، میشل برل (Michel Breal) فرانسوی پیشنهاد کرد که این «دو» وارد بازی‌های المپیک شود، کمیته‌ی المپیک نیز این پیشنهاد را پذیرفت.

گزارش تصویری نخستین حرکت نمادین اکبر پدرام را در اینجا ببینید.